; Your SEO optimized title

Salát s květákem a cizrnou. Letní paráda!

Letní salát se základem v květáku a cizrně je vynikající volba pro zdravý oběd nebo večeři. Když ho necháte chvíli odležet, bude chutnat skutečně božsky. Stačí na to pár ingrediencí a za chvíli máte hotovo.
 
Připravte si:
1 květák
2 střední mrkve
4 plátky anglické slaniny
200g sterilované nebo uvařené cizrny
řepkový olej lisovaný za studena
sůl
1 chilli paprička
mletý pepř
čerstvá petrželová nať
 
na dresing:
citronová šťáva z poloviny citronu
lžička medu
lžička oleje
 
Květák rozebereme na růžičky a buď ho dáme do parního hrnce nebo do osolené vody. Vaříme do poloměkka asi 3 minuty. Očistíme mrkev a nakrájíme ji na kostičky a slaninu na nudličky. Zapneme si troubu na 200°C. Do velké mísy vložíme nakrájenou mrkev, slaninu, cizrnu a poloměkký květák a zakapeme trochou řepkového oleje. Osolíme, opepříme, přidáme jednu nakrájenou chilli papričku a všechny ingredience v míse důkladně promícháme. Obsah mísy vysypeme na pečící plech a vložíme do trouby na 200°C. Pečeme asi 25 min dokud nám nezačne květák napovrchu hnědnout. 
 
Připravíme si dresing. Do malého šálku dáme všechny ingredience, tedy citronovou šťávu, lžičku čirého medu a olej a vše pořádně rozmícháme. Plech vyndáme z trouby a obsah vysypeme zpět do velké mísy. Přidáme dresing a čerstvou petrželovou nať. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Po vychladnutí dejte salát ještě tak na hodinku až dvě do lednice. Vyplatí se to. Bude totiž chutnat naprosto parádně! :-)
 salat_s_kvetakem_a_cizrnou22
Provozovatel webu Zbyněk Glos, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V případě, že se chcete dozvědět více o ochraně osobních dat klikněte zde.