; Your SEO optimized title

Ovesná kaše s kakaem a brusinkama

Ovesné vložky jsou velkým zdrojem bílkovin a vlákniny, ten, kdo jede na bezlepkové vlně, může si obstarat i bezlepkovou variantu. Jak je však proměnit ve výbornou lahůdku? Zkuste ovesnou kaši s kakaem, medem a brusinkama. Žaludek Vám po této snídani či svačince rozhodně neztěžkne, ba naopak budete plní energie a ještě si pochutnáte.

na jednu porci si připravte:

2 šálky mléka

1 šálek ovesných vloček

1 lžíce medu

špetka soli

lžíce kvalitního kakaa

Velkou pánev rozehřejte a vsypte na ni ovesné vločky, aby se pěkně opekli. Získají tak na oříškové chuti. Pak přidejte jeden šálek mléka a zamíchejte, jakmile směs začne houstnout přidejte druhý šálek mléka a opět zamíchejte. Přisypte špetku soli a kakao a med. Vše míchejte až se Vám vytvoří hustá kaše. Vše je tak do 7 minut hotové.

ovesna_kase_safranka11

Nalijte kaši do pěkného malovaného hrnku (nejlépe od Moravské keramiky z Dubňan) a ozdobte brusinkovým džemem s portským od Romany Šafránkové. Dokonalá snídaně je hotova a uvidíte, že Vám bude chutnat :-)

 

 

 

 

Provozovatel webu Zbyněk Glos, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V případě, že se chcete dozvědět více o ochraně osobních dat klikněte zde.