Léto a rybíz patří k sobě
Rybíz je svým charakterem nejblíže k hroznovému vínu a právě proto se také začal používat, když hrozny nebyly. A víte, že to nebyl vlastně vůbec špatný nápad? Thebener je rybízové víno, které se vyrábí z černého nebo červeného rybízu anebo jejich kombinací. Pokud jste ho ještě neměli, určitě ho ochutnejte. Když je horko, osvěží, když je zima zahřeje. Je to nápoj plný ovoce, krásné barvy a úžasné svěží chutě. Nebojte, z pořádného rybízáku Vás hlava bolet nebude. Tento je vyrobený poctivě, tak, jak se vyráběl kdysi v malebné vesnici Děvín u Bratislavy. Tradici vína tam založil pan Sonntag už v roce 1922. Jeho rybízové se prodávalo nejen v okolních restauracích , ale vyváželo se i do zámoří. Jeho rybízový vermut tehdy získal zlatou medaili na výstavě v Paříži. Od té doby je děvínský rybízák (v originále devínsky ríbezlák) fenoménem široko - daleko.
Vybrat si můžete ze sedmi druhů od sladkého po polosuché. Speciální varianta barrique zrála v dubovém sudu a má tak příchuť jemné vanilky. Velmi zajímavý je také netradiční rybízák, ten zase chutná po ananasu. Příjemně Vás překvapí. Nebojte se předsudků, dobrý rybízák už dávno není jen laciné čůčo. Když si chcete odpočinout nebo se pobavit s přáteli na zahradě, vemte sklenku, dejte do ní led a zalijte vychlazeným Thebenerem. Do skleničky ještě vložte měsíček pomeranče. A paráda! Osvěžení je na světě. Crnk :-) Krásné léto s Thebenerem.
