; Your SEO optimized title

České dobré přepuštěné máslo 220ml

 
  • 1 z 5
 

(636,36 Kč/l) Na smažení, vaření a dušení, do pomazánek a na zjemnění pokrmů. Je přirozeně bezlepkové a má slabě nasládlou, lahodnou ořechovou chuť. To je přece slavné Ghí neboli přepuštěné máslo! Vyzkoušejte něco netradičního a přitom tak lahodného. Velmi se omlouváme, ale kvůli vysokým teplotám přepuštěné máslo v létě nezasíláme.

Dostupnost Momentálně nedostupné
140 Kč / ks
Kód produktu 05000106
Kategorie České dobré Ghí
 
 

Složení: mléčný tuk min. 99,3 %

dobrykram_podelny_bannerObecně o přepuštěném másle

Víte, že přepuštěné máslo se u nás velmi hojně používalo již před 17. stoletím, jen s tím rozdílem, že tehdy se použilo k výrobě buvolí mléko zatímco dneska používáme kravské? Tuky obecně tvoří jednu ze základních živin člověka. Dodávají tělu energii, pomáhají regulovat tělesnou teplotu, chrání vnitřní orgány proti mechanickému poškození a dodávají i nezbytné mastné kyseliny.

Nemusí uchovávat v lednici, stačí v temnu a při teplotě v rozmezí 0-20 st.C. Takže, jestli Vám právě odešla lednice, tak zůstaňte v klidu :-) Máslo Vám vydrží i několik dlouhých měsíců.

 

Už jste vyzkoušeli třeba míchaná vajíčka na přepuštěném másle? Nemají chybu!

michana vejce ghi2

 a takto vypadá sklenička

prepustene maslo 220ml_fin1

 

Pokud máte rádi pořádný kus masa, zkuste steak z nízkého roštěnce na přepuštěném másle. Je výborný!

steak na prepustenem masle1

Zkuste použít přepuštěné máslo i na pečení. My zkusili upéct Velikonoční mazanec a výsledkem byl nádherně voňavý a vláčný bochník mazance, který prostě neměl chybu! Recept je zde.

Podívejte se na video, jak to vypadá, když k nám příjde nová dodávka Ghí ...

Podobné produkty

Hmotnost 0.35 kg
výrobce: Zuzana Popiková

Přepuštěné máslo jak má být


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.