;
omlouváme se, ale provoz e-shopu byl ukončen

Chuť Moravy s.r.o.

Webová stránka značky: Chuť Moravy s.r.o.
 

Obnovují dávno zapomenuté delikatesy

Výrobky pod značkou Chuť Moravy s.r.o. ladí nejen k dobrému vínu 

Jsou čtyři, 2 chlapi a dvě ženy. Vzájemně se doplňují a mají přesně určené role. Jednu velkou vášeň mají společnou, dobré jídlo a pití. Jsou z Brna a milují jedinečné delikatesy. A všichni jsou ze společnosti Chuť Moravy s.r.o.

chut_moravy_11

Jak to vlastně všechno začalo? 

Začalo to u vína, respektive na začátku byl obchod s vínem. Martin Jokver a Vlastimil Sapák se dali dohromady v roce 2012, aby založili společnost Firemní víno, s.r.o.  Společnost dodává vybraná vína s firemní etiketou dle přání zákazníka v dárkovém balení. Od vína k delikatesám je už jen krůček, a tak si Vlastimil s Martinem řekli, že by mohli místo španělských a italských specialit prodávat ty originální, moravské. Začali tedy hledat výrobce a vybrané produkty pak sdružili pod značkou Chuť Moravy s.r.o.  To jim ale nestačilo chtěli své vlastní výrobky.

svatoj_orechy2

Svatojánské ořechy byly první a hned oslnily 

Jedna z nejzajímavějších delikates, která získala letos (2016) na největším potravinářském veletrhu cenu Zlatá Salima 2016 jsou Svatojánské ořechy. A jak se tato specialitka vlastně vyrábí? Není to nic jednoduchého, výsledek je však dokonale sladká paráda. Mladé, zelené ořechy, které ještě nemají vyvinutou skořápku se otrhají v období kolem Svatého Jána, tedy kolem 24. června. Pak se do ořechů udělají dírky, nalouhují se a 14 dní se propírají ve studené vodě. Z původně zelených ořechů se po pár dnech stanou černé. Právě v tu chvíli ztrácejí svou hořkost a naopak získávají příjemnou vláčnost. Po té se ořechy uloží do nálevu ze sirupu a koření. Nechají se odpočinout tak 3 měsíce a teprve potom dostanou tu správnou chuť.

Kromě Zlaté Salimy získaly Svatojánské ořechy i ocenění Top Delikatesa na Mezinárodním veletrhu v Praze. Je to skutečná lahůdka, za kterou je opravdu hodně práce. A stojí to za to.

 sverchmelicku

A jak je to s tím nakládaným chmelíčkem? 

Opět je to dřina J. Další zajímavou lahůdkou je nakládaný chmelíček. Než se chmelíček naloží, musí se otrhat v podobě mladých chmelových výhonků a to není žádná legrace. Musíte trefit vhodné období, jinak by z chmelíčku nic nebylo. Chmelíček se otrhává jako tzv. „zloději“ u rajčat, na rostlině tak zůstane jen pár výhonků, aby měla sílu. Otrhaný chmelíček se nakládá do sladkokyselého kořeněného nálevu. To je potom delikatesa, jak má být. Zbožňovala ji prvorepubliková smetánka na svých věhlasných večírcích. Není se co divit, chutná opravdu skvěle.

hustopecske_mandle

Ty hustopečské madle jsou opravdu hustopečské? 

Je to tak, jsou to skutečně mandle z mandlového sadu v Hustopečích u Brna. Chuť Moravy s.r.o.  jsou jedni z mála, kteří mohou sady využívat a jsou za to velmi rádi. Sad vznikl v padesátých letech minulého století a byl tehdy jeden z největších ve střední Evropě. Byl to unikát. Dneska se stromy postupně obnovují, jde to však velmi pomalu.Mladé zelené mandle se nakládají do sladkokyselého nálevu. Ještě v nich není vyvinutá pecka, tak chutnají opravdu výborně. Je to prostě pecka! 

„Každý rok zkoušíme něco nového, baví nás to a chceme, abychom i nadále přinášeli originalitu a vynikající chuť moravských delikates.“, říká Martin Jokver. 

Ochutnejte originální delikatesy z Jižní Moravy, které jsou skutečně originální!

Žádné produkty od výrobce Chuť Moravy s.r.o. nebyly nalezeny....

Provozovatel webu Zbyněk Glos, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V případě, že se chcete dozvědět více o ochraně osobních dat klikněte zde.