; Your SEO optimized title

Moravské Vánoční pralinky Nebe v hubě 40g

Neohodnoceno
 
  • 1 z 3
 

Hořká čokoláda a vánoční moravská náplň od brněnského cukráře Martina Beránka. Speciální vánoční edice pralinek s marcipánem z hustopečských mandlí, svatojánskými ořechy, krém z modrého máku a bílé čokolády a vinným želé. Hezké Vánoce.

Dostupnost Momentálně nedostupné
Měrná cena 3 450 Kč / 1 kg
138 Kč / ks
Kód produktu 09000208
Výrobce Chuť Moravy s.r.o.
Stránky výrobce
Kategorie něco na chuť
Položka byla vyprodána...
 

Složení: čokoláda Bellcholade 60% (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecitin, vanilka, obsah kakaového másla 36-38%), mandlový marcipán (hustopečské mandle, cukr), vinné želé (červené víno, cukr, kyselina citronová, agar, pektin, sorban draselný), svatojánský ořech (kandovaný vlašský ořech, cukr, voda, směs koření, glukózový sirup), krém z máku (pasterované mléko, cukr, bílá čokoláda, (cukr, kakaové máslo 20%, sušené plnotučné mléko, sojový lecitin, přírodní vanilkový extrakt, mák modrý

alergen: vlašský ořech, mandle, sojový lecitin, mléko, mák modrý

Hořká čokoláda a vánoční moravská náplň od brněnského cukráře Martina Beránka. Speciální vánoční edice pralinek s marcipánem z hustopečských mandlí, svatojánskými ořechy, krémem z modrého máku a bílé čokolády a vinným želé. Hezké Vánoce.

dobrykram_podelny_banner

Obecně o pralinkách

tradice výroby čokoládových pralinek sahá do 17. století, kdy si jistý generál a gurmán Choiseul du Plessis-Praslina pochutnával na mandlích v čokoládě. Později cukrář Jan Neuhaus začal plnit pralinky různými krémy, a protože se tehdy neslušelo, aby dámy na veřejnosti pily alkohol, začal belgičan Hugo Asbach plnit pralinky různými likéry a brandy. Dneska se do pralinek dávají opravdu netradiční suroviny. Zatímco u nás dáváme přednost jakési harmonii mezi čokoládou a vlastní náplní, v beglii naleznete pralinky plněné lososem či česnekem. Tyto zatím nenabízíme, možná někdy se odvážíme :-)

vanocni_praliny22

 

Něco málo o cukráři Martinu Beránkovi

Základy mu dal Zdeněk Pohlreich, ne k cukrařině, ale k tomu, jak správně přistupovat ke gastronomii. Kdysi hrál hokej, dneska se otáčí v luxusních restauracích v Brně a je váženým mistrem cukrářem. Nelibuje si v komplikovaných dezertech, dává přednost těm klasickým, dělá je však tak, jak se dělat mají. Na druhou stranu má hlavu plnou nápadů a tak rád experimentuje. Jeho dezerty jsou originální, s citem pro dokonalou chuť a krásu.

 nebevhube 

 

 

Podobné produkty

Hmotnost 0.07 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.