; Your SEO optimized title

Sportovně laděná bábovka pro Ester

Když Ester Ledecká vyhrála dvě odlišné soutěže na Olympiádě v Pchojngčchangu určitě by si zasloužila královskou korunu nebo alespoň bábovku! Ta, ze všech dezertů, korunu nejvíce připomíná. Královské koruny už se nedávají, ale slavnostní bábovky se stále pečou :-) Zkuste si tuto sportovně laděnou bábovku pro Ester. Je z kefíru, kokosu a sypaná drcenými levandulovými květy a chutná naprosto skvěle! 

kefirova_babovka55

 

Připravte si:

  • 350 g polohrubé mouky
  • 150g cukr krupice
  • 1 jedlá soda
  • 100g strouhaného kokosu
  • 2 vejce
  • 200ml mléka
  • 300 ml kefíru
  • 4 lžíce řepkového oleje
máslo, trochu strouhaného kokosu na vymazání formy, moučkový cukr a levandulové květy nadrcené v hmoždíři.
 
kefirova_babovka44
 
Nejprve si ušleháme vejce s cukrem do jemné pěny a nakonec přidáme olej a zamícháme. Zapneme troubu a nahřejeme ji na 160 °C. Do pěny nasypeme mouku se sodou, kokos a pak přidáme mléko a kefír.  Pěkně promícháme a připravenou směs vlijeme do vymazané a kokosem vysypané formy a můžeme vložit do vyhřáté trouby.  Po 60 minutách bychom měli mít hotovo. Před vyjmutím zkuste prověřit stav bábovky pomocí špejle. Jakmile zapíchnete špejli dovnitř a pomalu ji vytáhnete a na špejli nezůstane žádné nalepené těsto, je hotovo. Vyjměte bábovku a nechte ji chvíli vychladnout. Po cca 2 minutách můžete bábovku vyklopit z formy. Pokud jste pořádně formu vymastili a posypali, půjde to snadno.
 
Bábovku můžete posypat moučkovým cukrem smíchaným s drcenými levandulovými květy nebo ji při servírování polít karamelem. S kávou nebo čajem chutná úžasně!
 
dobrykram_podelny_banner
 
 
Provozovatel webu Zbyněk Glos, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V případě, že se chcete dozvědět více o ochraně osobních dat klikněte zde.