Sportovně laděná bábovka pro Ester
Když Ester Ledecká vyhrála dvě odlišné soutěže na Olympiádě v Pchojngčchangu určitě by si zasloužila královskou korunu nebo alespoň bábovku! Ta, ze všech dezertů, korunu nejvíce připomíná. Královské koruny už se nedávají, ale slavnostní bábovky se stále pečou :-) Zkuste si tuto sportovně laděnou bábovku pro Ester. Je z kefíru, kokosu a sypaná drcenými levandulovými květy a chutná naprosto skvěle!
Připravte si:
- 350 g polohrubé mouky
- 150g cukr krupice
- 1 jedlá soda
- 100g strouhaného kokosu
- 2 vejce
- 200ml mléka
- 300 ml kefíru
- 4 lžíce řepkového oleje
máslo, trochu strouhaného kokosu na vymazání formy, moučkový cukr a levandulové květy nadrcené v hmoždíři.

Nejprve si ušleháme vejce s cukrem do jemné pěny a nakonec přidáme olej a zamícháme. Zapneme troubu a nahřejeme ji na 160 °C. Do pěny nasypeme mouku se sodou, kokos a pak přidáme mléko a kefír. Pěkně promícháme a připravenou směs vlijeme do vymazané a kokosem vysypané formy a můžeme vložit do vyhřáté trouby. Po 60 minutách bychom měli mít hotovo. Před vyjmutím zkuste prověřit stav bábovky pomocí špejle. Jakmile zapíchnete špejli dovnitř a pomalu ji vytáhnete a na špejli nezůstane žádné nalepené těsto, je hotovo. Vyjměte bábovku a nechte ji chvíli vychladnout. Po cca 2 minutách můžete bábovku vyklopit z formy. Pokud jste pořádně formu vymastili a posypali, půjde to snadno.
Bábovku můžete posypat moučkovým cukrem smíchaným s drcenými levandulovými květy nebo ji při servírování polít karamelem. S kávou nebo čajem chutná úžasně!