Nadýchané domácí piškoty
Něco malého, ale přitom vláčného a nadýchaného ke kávě? Zkuste domácí piškoty. S běžnými ze supermarketu se nedají srovnat a to víte, domácí je domácí. Dejte si je třeba se smetanou nebo jogurtem a jahodami anebo jen tak k šálku dobré kávy nebo čaje. Určitě stojí za to!

připravte si:
3 vejce žloutky a bílky zvlášť
75g krupicového cukru
90g hladké mouky
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce moučkového cukru
Nejprve si předehřejte troubu na 180°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Ušlehejte bílky s maximální rychlostí a jakmile uvidíte, že bílky tuhnou, postupně přidávejte krupicový cukr a vyšlehejte do tuhého, lesklého sněhu.

Žloutky lehce našlehejte vidličkou a opatrně vmíchejte do sněhu. Prosejte mouku, škrob a lehce promíchejte. Vznikne Vám nadýchané těsto, kterým naplníte zdobící sáček s hladkou koncovkou. Na plech nastříkejte placičky dál od sebe, posypte je moučkovým cukrem, nechte 5 minut odstát a pak posypte ještě jednou. Cukr se do těsta pěkně vsákne. Pečte 10 až 15 minut do lehce zlatavého povrchu.
Až je ochutnáte, poznáte ten rozdíl. Dobrou chuť.