; Your SEO optimized title

Medové linecké

Linecké k Vánocům neodmyslitelně patří. Kde se vzalo nikdo neví. Nevědí to ani v Linci, jak se ostatně můžete dočíst v článku na serveru Radiožurnálu. Hlavní ale je, že naše linecké je prostě naše a všichni u nás vědí, jak výborně chutná. Zkuste letos nahradit cukr v těstě medem. Linecké je křehké a voňavé. 
 
na 30 slepených kousků si připravte:
 
  • 300g hladké mouky 
  • 200g másla
  • 100g tekutého medu
  • lžíci rumu
  • 20g umletých lískových nebo vlašských ořechů
  • muškátový oříšek
  • špetku skořice
  • citronovou kůru z jednoho menšího citronu
  • rybízový džem (zkuste kombinaci černého a červeného, je výborný)
 
Do medu vložíme kousky změklého másla a postupně přidáváme mouku. Dále pak přidáme rum, ořechy, muškátový oříšek, mletou skořici a citronovou kůru. Vše řádně prohněteme a vytvoříme těsto, které následně dáme přes noc do lednice.
 
rybiz_rosegarden_22
 
Následující den necháme těsto mírně odpočinout a zapneme si troubu na 180°C. Z těsta vyválíme plát vysoký asi 2,5cm. Vykrajujeme různé tvary a dáváme je na plech vystlaný pečícím papírem.
 
Pečeme asi 6-7 minut do světle hnědé barvy. Hotové kolečka necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem. Teprve pak začneme jednotlivé strany lineckého slepovat rybízovým džemem. Dosáhnete toho, že kolečko bude ocukrované, ale džem uprostřed bude krásně barevný.
 
Uvařte si čaj nebo kávu a můžete se pustit do medového lineckého :-)
 
 
 
 
Provozovatel webu Zbyněk Glos, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V případě, že se chcete dozvědět více o ochraně osobních dat klikněte zde.