Mandlový koláč bez lepku
Recept na vynikající mandlový koláč bez lepku se objevil v dubnovém časopise Gurmet. Vypadá úžasně, voní nádherně a chutná fantasticky.
Připravte si:
mleté mandle 190g
plátky mandlí 3 lžíce
strouhaný kokos 70g
pomerančová kůra 2 lžíce
brusinky 100g
vejce 4ks
vanilkový lusk 1 ks
cukr krystal 180g
řepkový nebo slunečnicový olej 120ml
cukr moučka na posypání
špetka soli
Nejprve předehřejte troubu na 170 °C. Vyložte formu pečícím papírem a v míse smíchejte mleté mandle, kokos a sůl. V druhé misce promíchejte nastrouhanou pomerančovou kůru s cukrem dokud nebude směs pěkně oranžová. Pak přidejte vejce, semínka vanilky, olej a směs vyšlehejte dohladka.
Nakonec přimíchejte mandle a kokos. Dobře promíchané těsto nalijte do vystlané formy a rozetřete. Posypte plátky mandlí a brusinkami, přikryjte alobalem a pečte asi 20 minut. Poté alobal sundejte a pečte dalších 15-20 minut. Jakmile vytáhnete koláč z trouby, můžete ho posypat moučkovým cukrem. Voní pěkně, že?