Kefírový koláč s jahodami
Ovoce už dozrálo a je potřeba si ho užít na maximum. Nasbírejte si košík jahod a vyzkoušejte tento jednoduchý kefírový koláč s ovesnými vločkami. Je lehký, vláčný a voňavý. Zabere Vám jen pár minut.
potřebujete:
125g hladké mouky
50g moučkového cukru
70g ovesných vloček
2 lžičky skořice
250ml kefíru
50 ml řepkového oleje
1/2 vejce
1 lžička jedlé sody
na drobenku si přichystáme: hrst strouhanky, dvě lžičky moučkového cukru, lžička skořice a lžíci změklého másla
Vezměte si velkou mísu a smíchejte v ní mouku, cukr, vločky a sodu. Do druhé mísy dejte vše tekuté, tedy kefír, olej a vejce a pořádně promíchejte. Tekuté ingredience postupně přidávejte do suchých a míchejte tak, aby se Vám neudělaly hrudky. Těsto pak vylijte na papírem vystlanou koláčovou mísu.
Drobenku si připravte tak, že do misky dejte strouhanku, skořici a cukr, promíchejte a pak vložte máslo. Rukama zpracujte na hrudky. Hotovou drobenkou posypete těsto v koláčové míse.
Troubu nahřejte na 160°C a pečte asi 35 minut dokud se Vám těsto nebude lepit na špejli. Pak vytáhněte koláč z trouby a nechte vychladnout. Nádherně voní skořicí a jahodami a je příjemně vláčný.