; Your SEO optimized title

Kefírový koláč s jahodami

Ovoce už dozrálo a je potřeba si ho užít na maximum. Nasbírejte si košík jahod a vyzkoušejte tento jednoduchý kefírový koláč s ovesnými vločkami. Je lehký, vláčný a voňavý. Zabere Vám jen pár minut.

jahodovy_kolac_z_kefiru_11

 

potřebujete:

125g hladké mouky

50g moučkového cukru

70g ovesných vloček

2 lžičky skořice

250ml kefíru

50 ml řepkového oleje

1/2 vejce

1 lžička jedlé sody

na drobenku si přichystáme: hrst strouhanky, dvě lžičky moučkového cukru, lžička skořice a lžíci změklého másla 

Vezměte si velkou mísu a smíchejte v ní mouku, cukr, vločky a sodu. Do druhé mísy dejte vše tekuté, tedy kefír, olej a vejce a pořádně promíchejte. Tekuté ingredience postupně přidávejte do suchých a míchejte tak, aby se Vám neudělaly hrudky. Těsto pak vylijte na papírem vystlanou koláčovou mísu.

Drobenku si připravte tak, že do misky dejte strouhanku, skořici a cukr, promíchejte a pak vložte máslo. Rukama zpracujte na hrudky. Hotovou drobenkou posypete těsto v koláčové míse.

Troubu nahřejte na 160°C a  pečte asi 35 minut dokud se Vám těsto nebude lepit na špejli. Pak vytáhněte koláč z trouby a nechte vychladnout. Nádherně voní skořicí a jahodami a je příjemně vláčný.

jahodovy_kolac_z_kefiru_22

 

 

 

Provozovatel webu Zbyněk Glos, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V případě, že se chcete dozvědět více o ochraně osobních dat klikněte zde.