; Your SEO optimized title

Kadeřávkový salát s hrubozrnnou hořčicí a klobásou

Máte chuť na salát, ale nechcete úplnou light verzi, po které se většinou musíte stejně dojíst? Zkuste tento salát. Překvapí Vás jak skvěle chutná a jak je lehký. Zasytí Vás a ještě si dobře pochutnáte. Jen musíte mít tu správnou hořčici, ta totiž tomuto salátu dodává ten správný říz a vynikající chuť.
 
kaderavkovy_salat_11
 
Připravte si:
jeden kus salátu kadeřávek
rajčata (ideálně cherry nebo jakékoliv malé, nemasité, ale šťavnaté))
jedna dobrá klobása
tři lžíce za studena lisovaného řepkového oleje (samozřejmě, můžete použít i olivový, ale nejedná se o italský ani řecký salát, takže já jsem použil řepkový, protože je můj nejoblíbenější)
dvě lžíce hrubozrnné hořčice (já jsem použil tu od mnichů trapistů z Nového Dvora, je výrazná a salátu dodá opravdu skvělou chuť)
hrst parmezánu
špetku soli
trocha pepře
lžičku bílého balzamika
 
Kadeřávek. rajčata a klobásu si nakrájejte na malé kousky a vložte do velké mísy. Promíchejte, nejlépe rukama. Přidejte olej, hořčici, sůl, pepř a balzamiko. Vše důkladně promíchejte a ochutnejte. Pokud bude třeba, salát dochuťte. Hotový salát vložte alespoň na hodinu do lednice. Jednotlivé chutě se tak krásně promísí. Jakmile budete podávat, posypte každou porci parmezánem a přidejte opečený chleba nebo bagetu. Dobrou chuť!
  
 
 
Provozovatel webu Zbyněk Glos, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V případě, že se chcete dozvědět více o ochraně osobních dat klikněte zde.