; Your SEO optimized title

Tenký jogurtový koláč s džemem

Je rychlý, malý, lehký, tenký a ... prostě famózní! Zkuste ho a uvidíte, že se do něj zamilujete.

jogurtovy_kolac_s_marmeladou11

Připravte si:

kelímek bílého jogurtu (200ml)

60g hladké mouky

60g polohrubé mouky

2-3 lžíce medu

1ks vejce

půlku sáčku kypřícího prášku (cca 6,5g)

špetka soli

jedna sklenička džemu nebo půl kila višní bez pecek nebo jakéhokoliv kompotového ovoce (jahody, meruňky, maliny ...)

 

na drobenku pak potřebujete:

50g másla

50g krupicového cukru

50g hrubé mouky

lžička skořice a kakaového prášku

 

Do jedné z mouk nasypeme kypřící prášek a promícháme. Zapneme si troubu a vyhřejeme si ji na 180 °C. Z jogurtu, medu a vejce uděláme krém a přidáme k němu obě mouky s kypřícím práškem. Posypeme špetkou soli a mícháním vytvoříme těsto.Jakmile se nám vše dokonale spojí, můžeme těsto vlít do připravené koláčové formy (průměr cca 20cm) vystlané pečícím papírem nebo vymaštěné máslem a posypané ovesnými vločkami (nebo krupičkou a nebo hrubou moukou). To podle toho, co nám ve spíži přebývá.

V jiné misce si smícháme máslo, krupicový cukr (nebo třinový či melasový), hrubou mouku a skořici a kakaem a vytvoříme tak drbenku, teda drobenku :-)

Na koláčové těsto naklademe džem nebo ovoce a posypeme drobenkou. V případě, že použijete džem, nejprve ho v malém kastrůlku rozehřejte, bude se Vám s ním lépe pracovat.

Koláč je právě teď zralý do trouby. Tak ho tam šoupneme na asi 20-25 minutek, tak abychom měli zlatavý povrch. Ten totiž nejvíce svádí k velké chuti.

Po upečení jej chvíli nechte vychladnout, abyste ho měli nadýchaný. A po vychladnutí se na něj vrhněte, je to tiž supeeer!

dobrykram_podelny_banner

Provozovatel webu Zbyněk Glos, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V případě, že se chcete dozvědět více o ochraně osobních dat klikněte zde.