; Your SEO optimized title

Cuketová bábovka s levandulí

Když dostanete cuketu od švagrové jako já, zapřemýšlíte jak ji nejlépe přetvořit v něco chutného a voňavého. Já jsem zvolil bábovku s citronem a květy levandule. Voňavý, vláčný a opravdu dobrý dezert k poobědní kávě nebo čaji. Pokud Vás tato kombinace také zaujala, pusťte se do pečení. Je to rychlé a jednoduché a hlavně hooodně dobré :-)

babovka_cuketova_11

Na těsto si připravte:

250g nastrouhané cukety (jen omýt a nastrouhat i se slupkou)

1 ks bio citron (šťáva i nastrouhaná kůra)

160g cukr krupice

1 balíček vanilkového cukru

130g řepkového oleje

2 vejce

300g polohrubé mouky

1 balíček prášku do pečiva

1 lžička levandulových květů

Postup je velmi snadný. Nastrouhanou cuketu smícháme s citronovou šťávou a kůrou, přidáme vejce, olej, cukry a mouku spolu s práškem do pečiva. Všechny ingredience pořádně promícháme. Vymažeme si pečící formu máslem a posypeme ji hrubou moukou nebo krupicí. Těsto nalijeme do formy a dáme péct na 180°C asi 50 minut.

Bábovka bude hotová když do ní vložíme špejli a po vytáhnutí nevidíme na špejli žádné nalepené těsto. Bábovku vyndáme z trouby a vyklopíme z formy. Pokud jsme dobře mazali a sypali, půjde nám snadno vyklopit. 

Nakonec bábovku posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! Je vynikající, že?

babovka_cuketova_22

 

Provozovatel webu Zbyněk Glos, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V případě, že se chcete dozvědět více o ochraně osobních dat klikněte zde.