; Your SEO optimized title

Brokolice na rybízovém víně

Když máte brokolici a přemýšlíte co s ní, vyzkoušejte tento recept. Je jednoduchý a myslím, že budete příjemně překvapeni, jak skvěle tento pokrm chutná. Stačí pár ingrediencí a kuřecí vývar a voní celá kuchyň.

 
Připravte si:
1 brokolice omytá, rozebraná na růžičky,
sůl a celý pepř
řepkový olej za studena lisovaný
2 nožičky klobásy, nejlépe domácí, nakrájené na kolečka
1 menší cibule nakrájené nadrobno
3 stroužky česneku nasekané nadrobno
300 g brambor nakrájené na kostky nebo malé zámecké
hrst šalvěje
100 ml rybízového polosuchého vína
1 l kuřecího vývaru
 
Uvařte si růžičky brokolice buď v páře nebo v osolené vodě do měkka. V kastrolku rozehřejte řepkový olej, přidáte klobásu, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a opékáme dokud nám klobása nepustí šťávu. Potom přidáme brambory a hrst lístků šalvěje. Promícháme a podlijeme rybízovým vínem. Chvíli podusíme. Zalijeme teplým vývarem, přidáme sůl, celý pepř a vaříme, dokud nám brambory nezměknou. 
 
Na závěr přidáme uvařenou brokolici, lehce promícháme a chvíli vše ještě povaříme.
 
Vynikající oběd nebo večeře. Chutná to velmi dobře. Dobrou chuť!
 
brokolice_s_rybizovym_vinem_11
Provozovatel webu Zbyněk Glos, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V případě, že se chcete dozvědět více o ochraně osobních dat klikněte zde.