; Your SEO optimized title

Bezcukrový rebarborový koláč s třešněmi

Rebarbora je kyselkavá zelenina, která uzrává koncem května až začátkem června. Dělají se z ní hlavně buchty a koláče. Ten křehký s vaječným krémem si můžete hned udělat. Já jsem nedával žádný cukr a nahradil ho ovesnými vločkami. Kdo má rád sladké, tak si samozřejmě přisladí. Osobně mám rád, když v koláčích cítím chuť ingrediencí, ne jen cukr a až někde vzádu ovoce.
 
rebarborovo-tresnovy_kolac11
 
na těsto si připravte:
200g hladká mouka
100g máslo (změklé na kostky)
100g ovesných vloček (jemné)
1 vejce
špetka soli
 
na náplň:
500g  rebarbora
200g třešní
3 vejce
70g med
250g plnotučný tvaroh
1 lžíce vanilkového pudinku
 
Nejprve si uděláme těsto. Všechny ingredience tedy smícháme a vytvoříme hladké těsto. Předehřejte si troubu na 180°C a rebarboru nakrájejte na malé tyčinky a v misce ji promíchejte s vypeckovanými třešněmi. Do druhé misky vložte vejce, med, tvaroh a lžíci vanilkového pudinku a pořádně smíchejte dohromady.
 
rebarborovo-tresnovy_kolac22
 
Vymažte si koláčovou formu a vyválejte si těsto tak, aby přesahovalo okraje formy. Přeneste těsto do formy a vytlačte dovnitř a na boky. Přesahující konce odřežte. Rebarboru s třešněmi nasypte na těsto a zalijte vaječnou směsí. Vložte do trouby a počkejte až povrch začne zlátnout. Bude to trvat přibližně 35 minut. Pak máte hotovo, nechte vychladnout a těšte se na první kousek.
 
Tento koláč je vynikající jako snídaně nebo večeře. Není to klasický sladký dezert, vynikne tu zejména ovocno-zeleninová chuť, a o tu zde jde především. Dobrou chuť!
Provozovatel webu Zbyněk Glos, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V případě, že se chcete dozvědět více o ochraně osobních dat klikněte zde.