; Your SEO optimized title

Hořčice s petrželí a česnekem 200g

 
  • 1 z 4
 

(575 Kč/kg) I když je u této hořčice základem hořčičné semínko, první, co nejvýrazněji ucítíte v ústech je silná a velmi příjemná chuť petržele. Česneku je tu jen tak na doladění chuti, proto je tato hořčice jako stvořená do lehčího salátu, třeba místo dresingu. Perfektně doladí ...

Můžeme doručit do: 28.8.2017
Dostupnost Skladem
115 Kč / ks    
Kód produktu 10000418
Kategorie Dobré hořčice
 
 

složení: ocet, hořčičné semínko, voda, petržel 5%, česnek 5%, sůl, přírodní aroma

alergen: hořčičné semínko

dobrykram_podelny_banner

Obecně o hořčici

Již někdy kolem roku 800 n.l. si v Evropě pochutnávali na hořčici. Dávali si ji většinou k masu, jako my. Její základ tvoří hořčičná semínka, buď jemnější bílá nebo výrazně ostřejší černá. Samotné žluté kvítky hořčice moc nevoní, ale jakmile je rozdrtíte a promícháte s vodou, ihned ucítíte výrazné aroma. Jako první si u nás založil výrobnu hořčice Matěj Krupička z Kutné Hory. Bylo to v 19. století a vyráběl několik druhů hořčic. V období socialismu se řeklo, že je potřeba zefektivnit výrobu a tak se škála druhů hořčic zredukovala jen na dva - plnotučná a kremžská. Nic mezi tím. Dneska je už naštěstí doba dvou hořčic pryč. Jenom pro Vaši představu, v americkém Wisconzinu mají muzeum s pěti tisíci sklenicemi a tubami nejrůznějších hořčic z celého světa. Ty české tam samozřejmě nechybí.

Hořčice pozitivně působí na trávicí ústrojí, které prokrvuje a pomůže tak při špatné funkci střev. Dokáže pomoci i s vysokým tlakem. 

Pořádná hořčice s bylinnou chutí, neobsahuje žádná barviva ani konzervační látky. 

horcice_s_pertzeli_a_cesnekem3

a takto vypadá celá sklenice

horcice_s_pertzeli_a_cesnekem1

Vyzkoušejte i ostatní varianty. Třeba s obloženou bagetou.

bageta_s_horcici22

Podobné produkty

Hmotnost 0.3 kg

Hořčice, co mají říz!


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.