; Your SEO optimized title

Hořčice s petrželí a česnekem 200g

Neohodnoceno
 
  • 1 z 4
 

I když je u této hořčice základem hořčičné semínko, první, co nejvýrazněji ucítíte v ústech je silná a velmi příjemná chuť petržele. Česneku je tu jen tak na doladění chuti, proto je tato hořčice jako stvořená do lehčího salátu, třeba místo dresingu. Perfektně doladí ...

Dostupnost Vyprodáno
Měrná cena 575 Kč / 1 kg
115 Kč / ks
Kód produktu 10000418
Výrobce Opatství Nový Dvůr
Kategorie dobré hořčice
 

složení: ocet, hořčičné semínko, voda, petržel 5%, česnek 5%, sůl, přírodní aroma

alergen: hořčičné semínko

dobrykram_podelny_banner

Obecně o hořčici

Již někdy kolem roku 800 n.l. si v Evropě pochutnávali na hořčici. Dávali si ji většinou k masu, jako my. Její základ tvoří hořčičná semínka, buď jemnější bílá nebo výrazně ostřejší černá. Samotné žluté kvítky hořčice moc nevoní, ale jakmile je rozdrtíte a promícháte s vodou, ihned ucítíte výrazné aroma. Jako první si u nás založil výrobnu hořčice Matěj Krupička z Kutné Hory. Bylo to v 19. století a vyráběl několik druhů hořčic. V období socialismu se řeklo, že je potřeba zefektivnit výrobu a tak se škála druhů hořčic zredukovala jen na dva - plnotučná a kremžská. Nic mezi tím. Dneska je už naštěstí doba dvou hořčic pryč. Jenom pro Vaši představu, v americkém Wisconzinu mají muzeum s pěti tisíci sklenicemi a tubami nejrůznějších hořčic z celého světa. Ty české tam samozřejmě nechybí.

Hořčice pozitivně působí na trávicí ústrojí, které prokrvuje a pomůže tak při špatné funkci střev. Dokáže pomoci i s vysokým tlakem. 

Pořádná hořčice s bylinnou chutí, neobsahuje žádná barviva ani konzervační látky. 

horcice_s_pertzeli_a_cesnekem3

a takto vypadá celá sklenice

horcice_s_pertzeli_a_cesnekem1

Vyzkoušejte i ostatní varianty. Třeba s obloženou bagetou.

bageta_s_horcici22

Podobné produkty

Hmotnost 0.3 kg

Hořčice, co mají říz!


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.