; Your SEO optimized title

Hořčice Novodvorská hrubozrnná 210g

Neohodnoceno
 
  • 1 z 4
 

(500 Kč/kg) Novodvorská hořčice je výrazné chuti, silného aroma a díky medu a bílému vínu má kyselkavě nasládlou chuť. Není sladká jako kremžská. Je vynikající k červenému masu, dobrým klobáskám nebo i do salátu.

Můžeme doručit do: 25.10.2017
Dostupnost Skladem
105 Kč / ks    
Kód produktu 10000218
Výrobce Opatství Nový Dvůr
Kategorie dobré hořčice
 
 

složení: hořčičné semínko, ocet, voda, moravské bílé víno, med, sůl, koření

alergen: hořčičné semínko

dobrykram_podelny_banner

Obecně o hořčici

Již někdy kolem roku 800 n.l. si v Evropě pochutnávali na hořčici. Dávali si ji většinou k masu, jako my. Její základ tvoří hořčičná semínka, buď jemnější bílá nebo výrazně ostřejší černá. Samotné žluté kvítky hořčice moc nevoní, ale jakmile je rozdrtíte a promícháte s vodou, ihned ucítíte výrazné aroma. Jako první si u nás založil výrobnu hořčice Matěj Krupička z Kutné Hory. Bylo to v 19. století a vyráběl několik druhů hořčic. V období socialismu se řeklo, že je potřeba zefektivnit výrobu a tak se škála druhů hořčic zredukovala jen na dva - plnotučná a kremžská. Nic mezi tím. Dneska je už naštěstí doba dvou hořčic pryč. Jenom pro Vaši představu, v americkém Wisconzinu mají muzeum s pěti tisíci sklenicemi a tubami nejrůznějších hořčic z celého světa. Ty české tam samozřejmě nechybí.

Hořčice pozitivně působí na trávicí ústrojí, které prokrvuje a pomůže tak při špatné funkci střev. Dokáže pomoci i s vysokým tlakem. 

Hrubě mletá hořčičná semínka a moravské víno s medem, dělají z této hořčice opravdu luxusní pochoutku. Chutná výrazně, voní silně, je mírně do kysela. Pořádná hořčice, která neobsahuje žádná barviva ani konzervační látky. 

horcice_novodvorska3

a takto vypadá celá sklenice

horcice_novodvorska1

Vyzkoušejte i ostatní varianty. Třeba s obloženou bagetou.

bageta_s_horcici22

Podobné produkty

Hmotnost 0.3 kg

Hořčice, co mají říz!


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.