; Your SEO optimized title

Bio hořčice Bohemia s hroznovou šťávou 210g

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 

Tato hořčice má jemně namletá semínka, takže je v puse skoro necítíte, ale jejich drobné kousky jsou pěkně vidět. Hořčice má příjemný, mírně pálivý říz na konci. A díky hroznové šťávě je malinko nasládlá. Je vhodná k jakémukoliv masu za tepla i za studena. Zkuste ji i do salátu nebo zálivky.

Můžeme doručit do: 18.12.2017
Dostupnost Skladem
Měrná cena 595,24 Kč / 1 kg
125 Kč / ks    
Kód produktu 10000518
Výrobce Opatství Nový Dvůr
Kategorie dobré hořčice
 

složení: bio ocet, bio hořčičné semínko, bio med, voda, bio hroznová šťáva, sůl, bio koření

alergen: hořčičné semínko

Tato hořčice má jemně namletá semínka, takže je v puse skoro necítíte, ale jejich drobné kousky jsou pěkně vidět. Hořčice má příjemný, mírně pálivý říz na konci. A díky hroznové šťávě je malinko nasládlá. Je vhodná k jakémukoliv masu za tepla i za studena. Zkuste ji i do salátu nebo zálivky.

 dobrykram_podelny_banner

 

Obecně o hořčici

Již někdy kolem roku 800 n.l. si v Evropě pochutnávali na hořčici. Dávali si ji většinou k masu, jako my. Její základ tvoří hořčičná semínka, buď jemnější bílá nebo výrazně ostřejší černá. Samotné žluté kvítky hořčice moc nevoní, ale jakmile je rozdrtíte a promícháte s vodou, ihned ucítíte výrazné aroma. Jako první si u nás založil výrobnu hořčice Matěj Krupička z Kutné Hory. Bylo to v 19. století a vyráběl několik druhů hořčic. V období socialismu se řeklo, že je potřeba zefektivnit výrobu a tak se škála druhů hořčic zredukovala jen na dva - plnotučná a kremžská. Nic mezi tím. Dneska je už naštěstí doba dvou hořčic pryč. Jenom pro Vaši představu, v americkém Wisconzinu mají muzeum s pěti tisíci sklenicemi a tubami nejrůznějších hořčic z celého světa. Ty české tam samozřejmě nechybí.

Hořčice pozitivně působí na trávicí ústrojí, které prokrvuje a pomůže tak při špatné funkci střev. Dokáže pomoci i s vysokým tlakem. 

horcice_bohemia22

Podobné produkty

Hmotnost 0.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.