Silvestrovská noc bude dlouhá
Kde se vlastně ten Silvestr vzal?
Silvestr byl jeden z prvních uznávaných světců. Byl to kněz, který se stal v roce 311 papežem. Ale až v 16. století se díky zavedení gregoriánského kalendáře, dostalo jeho jméno na poslední den v roce.
S oslavami, které známe dnes se však začalo mnohem později. V 19. století si lidé slibovali od nového roku lepší časy a tak se začali se starým rokem bujaře loučit. Silvestr se s bohatšími časy stal symbolem dobrého jídla, pití a veselé nálady.
Není na škodu si uplynulý rok připomenout. Zhodnoťte si co se Vám letos povedlo a co ne. V čem má smysl pokračovat a co by bylo dobré příští rok změnit. Budete se cítit první dny v novém roce jistější. Myslete na lepší časy, jako naši předci. Nový rok je určitě přinese.
Co by nemělo na slavnostním stole chybět? Třeba kousek dobrého masa, nějaká nakládaná zelenina, netradiční omáčka a samozřejmě dobrá nálada!
Kančí biolovečák bez rychlosolí a dalších umělých zkrášlovatel
Medvědí česnek "kapary"
Moravské sušené žerky
Mangové čatní se zázvorem
Horňácké bio okurky
Užijte si hezkého Silvestra a ať je Váš nový rok šťastnější!