A zase jsme ukázali Britům, jak se dělá nejlepší marmeláda na světě!
Radka Bejdáková z Kreativního Kulinářství vyrobila marmeládu se dvěma zlatými hvězdami
Už od roku 2004 se v britském Dalemain koná mezinárodní soutěž o nejlepší marmeládu na světě. Letos se kvůli pandemii žádná oficiální slavnost sice nekonala, ale hodnocení více než 3 000 vzorků ze 42 zemí přesto proběhlo. Češi mohou opět slavit!
A kdo si letos přivezl do Česka nejcennější trofeje? Ta nej nej marmeláda s dvojitým zlatem patří Radce Bejdákové z Kreativního Kulinářství za velmi zajímavou kombinaci Citron s citronovou trávou a bazalkou. Marmeláda, která se výborně hodí k rybám, anebo kuřecímu masu. Celkem tři zlaté medaile si letos odnáší Jozefína Růžičková z Rose Garden za klasickou pomerančovou marmeládu, kombinaci pomeranč s cejlonskou skořicí a variaci krvavého pomeranče s rakytníkem, dvě zlaté pak obdržela Radka Bejdáková za kromě již výše zmíněné nejcennější, také za kombinaci krvavý pomeranč se šafránem a jedna zlatá medaile patří Blance Milfaitové za variaci citrón, hruška a tahitská vanilka.
Mezi další velmi úspěšné české malovýrobce, kteří získali stříbrnou nebo bronzovou medaili patří:
Administra s.r.o.
Všem výhercům i zúčastněným moc gratuluji a přeji hlavně pevné zdraví!
Zbyněk Glos
Kompletní seznam výherců je zde.