; Your SEO optimized title

Směs ořechů v květovém medu 400g

(0x)
 
  • 1 z 3
 

(462,50 Kč/kg) Sklenice plná směsi ořechů v českém květovém medu. Ořechy v medu obsahují směs loupaných i neloupaných mandlí, lískových oříšků, vlašských jader a kešu oříšků. Výborná pochoutka, která dodá energii. Jistě potěší sladké nadšence.

Dostupnost Skladem
185 Kč / ks    
Kód produktu 04001012
Výrobce Včelí farma Petra Cihláře
Kategorie Medové speciality
 
 

Složení: květový med a směs ořechů

alergeny: mandle, vlašské, lískové a kešu ořechy

Nejen o výrobě medu, ale i o našem dodavateli, včelaři panu Cihlářovi si můžete přečíst v našem článku zde

dobrykram_podelny_bannerObecně o květovém medu:

má v důsledku mimořádně vysokého obsahu fruktózy výrazně sladkou chuť s jemným květovým aromatem. Med je průhledné až nažloutlé barvy s lehkým zeleným odstínem. 

 

ořechy v medu 

Informace o výrobci

Možná si to ani neuvědomujeme, ale včelařství má u nás velmi dlouhou tradici. Již ve 14. století vznikl první cech sdružující včelaře. Med jako jediné dostupné sladidlo tak používali lidé po dlouhá léta.

Víte, jak vlastně toto čistě přírodní sladidlo vzniká? Pojďte se podívat do medové továrny, tedy do celého výrobního procesu, který mají včely dokonale sehraný. Nejprve včely „létavky“ musí najít zdroj nektaru. Tím je ideálně nějaká pastvina s rozkvetlým kvítím. Jakmile létavka dosedne na květ, jazýčkem zjistí kvalitu nektaru. Je zvědavá zejména na množství cukru, vody a minerálních látek.  Pokud je kvalita dobrá, nasaje nektar do svého medového váčku, který zajistí štěpení cukru na glukózu a fruktózu. Včelka létavka, musí navštívit asi 1 000 květů, aby naplnila svůj váček. Jakmile má medový váček naplněný, přiletí do úlu a předá obsah váčku včele úlové.  Ta, pak tekutinu ve svém váčku nechá dále štěpit několik dní. Po té rozštěpenou tekutinu vlije do plástové buňky, kde zraje a sníží se v ní obsah vody. Jakmile je med vyzrálý, včely buňku voskem zavíčkují, tedy zakonzervují.  

Med včelař  po té odvíčkuje a tzv. medometem stáčí přes síta do nádob, ve kterých se nechá odpočívat. Po pročištění je hotovo a může se nalít do sklenic nebo kameniny. To jsou totiž nejvhodnější obaly pro dlouhé kvalitní skladování.

Rozdělujeme dva základní typy medů. Jsou to medy květové, tedy ty, které vznikají z nektaru květů a medovicové, to jsou takové medy, které jsou tmavší a vznikají ze sladkých šťáv produkovaných např. mšicemi.

 med22

V nabídce Dobrého Krámu nabízíme medy z rodinné medové farmy pana Petra Cihláře z Kopče a jsou to převážně pastované medy, které mají velkou výhodu, snadno se totiž nanášejí na pečivo a v kombinaci např. s výluhem z malinrakytníku nebo arónie Vám vykouzlí zajímavou pomazánku vhodnou i pro děti. Jak takový pastovaný med vlastně vzniká? No, Není to úplně jednoduché.  Do čerstvě stočeného medu se přidává malé množství zkrystalizovaného medu a tato směs se pak několikrát za den promíchá. Aby byl med skutečně pastovaný, musí se dodržet několikeré míchání, jinak med zůstane tekutý. 

Zdroj pro článek: ireceptar.cz

 

Tak dobrou chuť s medovými specialitami.

   

 Zbyněk Glos

logo270x250

 

Podobné produkty

Hmotnost 0.6 kg
výrobce: Jana a Petr Cihlářovi

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.