; Your SEO optimized title

Med pastovaný se skořicí 400g

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 

Vynikající a chutná směs pro udržení dobrého zdraví. O směsi medu a skořice se píšou přímo zázraky na lidské zdraví. My Vám zázraky nezaručujeme, zato však vysokou kvalitu českého medu ano. Tato kombinace je skvělá jako pomazánka na pečivo, dá však velmi zajímavou chuť kávě. Nebraňte se netradičním chutím.

Dostupnost Vyprodáno
Měrná cena 347,50 Kč / 1 kg
139 Kč / ks
Kód produktu 04000512
Výrobce Včelí farma Petra Cihláře
Kategorie medové speciality
Položka byla vyprodána...
 

Složení: pastovaný med, mletá skořice 

dobrykram_podelny_banner

Obecně o pastovaném medu:

je to přírodní, zpravidla květový, případně smíšený med, speciálně upravený do pastové konzistence řízenou krystalizací. Med je zpracován pouze mechanicky, bez jakýchkoliv přísad. Proto je to plnohodnotný přírodní včelí med, který si uchovává všechny cenné látky a v průběhu času se již nemění - dále nekrystalizuje. Má světle bělavou až nažloutlou barvu a výbornou, lahodnou chuť. Snadno se roztírá ale neteče - proto je vhodný i pro děti

Nejen o výrobě medu, ale i o našem dodavateli, včelaři panu Cihlářovi si můžete přečíst v našem článku zde 

Obecně o skořici:

Zmínky o skořicovníku pochází již z Číny 4000 let před n. l. Jako léčivo i aromatickou přísadu ji používali staří Egypťané. Také ve starověkém Řecku byla skořice známá a Řekové přikládali jejím léčebným účinkům velký význam, avšak nevěděli, odkud pochází. I sám Aristoteles se domníval, že ji z neznámých zemí přinášejí obrovští ptáci, jimž ji z hnízd s nasazením života loupí odvážní Arabové. Až jeho žák Alexandr Makedonský poznal skořicovník při tažení do Indie.

Skořice byla vzácná a drahá, a tak se o ni vedlo mnoho bojů. Na západě byla dříve známá pouze skořice čínská. Od 16. stol. se díky objevitelským cestám začíná dovážet i ceylonská. V r. 1580 ovládli Cejlon Portugalci, kteří tvrdě utlačovali místní obyvatele, aby zajistili Evropě dostatek skořice. Od r. 1632 se stále více na Cejlonu začínají prosazovat Nizozemci, kterým se podařilo zavést monopol na cejlonskou skořici. Později přenesli její pěstění také do Indonésie, která je dodnes jedním z jejích největších producentů.

V českých zemích byla skořice známa od 15. století.

(zdroj Wikipedie)

 med se skorici 

Podobné produkty

Hmotnost 0.6 kg
výrobce: Jana a Petr Cihlářovi

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.