; Your SEO optimized title

Českokrumlovský karamel - originální 200ml

(0x)
 
  • 1 z 2
 

(695 Kč/l) Přímo fantasticky chutná pravý tekutý karamel. To, že je chuť a kvalita opravdu vyjímečná, dokazuje ocenění Regionální potravina roku. Karamel je ideální do čaje, kávy, svařeného vína, grogu, na zmrzlinu, šlehačku, kaši, palačinky, k dochucení svíčkové a jiných omáček a polévek, jako základ do červeného zelí, do boršče, pro křupavější kůrku masa při dopékání. Kdo jednou ochutná, ten si navždy pochutná .... Produkt získal významné ocenění Regionální potravina roku 2015.

Regionalni_potravina_rokuceska chutovka                              

 

  

Dostupnost Skladem
139 Kč / ks    
Kód produktu 02020113
Výrobce Karamelový sen s.r.o.
Kategorie Bylinné sirupy a karamel
 
 

Složení: zkaramelizovaný řepný cukr, voda

                                              
Regionalni_potravina_roku        ceska chutovka

 

O karamelu:

Karamel vzniká pomalým zahříváním cukru až na 170°C, kdy se z krystalek cukru stává tekutá hmota. Tato hmota získává charakteristickou chuť a vůni připomínající opečení. František Ferda kdysi ve svém receptáři popsal blahodárné vlastnosti karamelu takto: "Pro Vaše zdraví je nejlepší, jestliže budete cukr užívat ve formě karamelu. Takto připravený cukr se stává zásaditým a z lidského organismu neubírá minerály potřebné pro další zpracování, chráníme tak žaludek před překyselelním.

Zkuste polít karamelem jakýkoliv dezert a dostanete výslednou chuť o několik příček výše.

karamel1

 

A takto vypadá sklenička:

Karamelovy sen1_1
 dobrykram_podelny_banner

 

Informace o výrobci

Vyladěný karamel z Českého Krumlova

Tady vzniká ten nejcennější karamel v republice

Rodina Kalkušových z Českého Krumlova začala vařit svůj první tekutý karamel před více jak dvaceti lety. Už tehdy ho vařili podle staré knihy Receptář pátera F. Ferdy. Psalo se v něm, že tekutý karamel má skvělé účinky na lidské zdraví. Hlavně jeho tekutá forma je vhodnější na trávení než samotný cukr. V knize se totiž tvrdí, že je karamel zásadité povahy a chrání žaludek před překyselením.

Karamelovy sen

Vyladit tu správnou chuť trvá až rok 

Kalkušovi rádi používali karamel zejména do čaje, kávy, na poháry či palačinky.  Ale postupně objevovali i jeho další možnosti využití. Vynikající je například do svíčkové, na pečené maso nebo na steak, kterému dodá křupavou krustu. Trefit správnou konzistenci a výbornou chuť karamelu, to chce hodně trpělivosti. Ladění receptury trvalo několik let a i teď každá nová varianta má až roční vývoj. Musí se odladit stálost konzistence, barvy, chutě atd. K tomu, aby byl karamel dokonalý vedla dlouhá cesta přes popálené hrnce a ruce. Svoji recepturu Irena a Václav postupně dolaďovali a jejich známí jim říkali, že tak dobrý karamel by se mohl klidně i prodávat. Vyhecovali je a Kalkušovi se v roce 2013 skutečně vrhli do vaření tekutého, zlatavého karamelu profesionálně. 

Jedno ocenění za druhým 

A vsadili na opravdu dobrou kartu. Jejich karamel brzy zaznamenal první úspěch. Vyhráli totiž soutěž Rozjezdy roku, které organizuje společnost T-Mobile. Brzy se dostavily i další úspěchy, ocenění Šumava originální produkt, o rok později ocenění Chutná hezky jihočesky, pak Česká chuťovka a také Regionální potravina roku. No, to je jedno vítězství za druhým…Karamelovy sen

Žádná průmyslová výroba, jen ruce a pořádný kus srdce 

Tekutý karamel vyrábějí Kalkušovi ručně bez průmyslové výroby. „Je prostě po domácku vyrobený, poctivý. Snažím se, aby chuť našeho karamelu byla skutečným gurmánským zážitkem“ říká Václav Kalkuš. Již nyní se příchutě karamelu pěkně rozrůstají. Můžete ochutnat ten klasický bez příchutě nebo kávový, s chilli papričkou a solí nebo s belgickým kakaem a vanilkovým luskem. Nejnovější varianta je Evin mls, což je karamel se sušeným, českým bio ovocem. Novinka získala hned dvě ocenění Regionální potravina roku a Chutná hezky, Jihočesky.

Tak jej zkuste i Vy, je to ten nejkvalitnější karamel, co v této zemi máme a stojí opravdu za to!

 

Podobné produkty

Hmotnost 0.43 kg
výrobce: Irena a Václav Kalkušovi

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.